Bote Bakker

Mijn ervaring met de Woldrunners.

Zo’n 3 jaar geleden ben ik bij “de Woldrunners” gekomen nadat ik enige malen op eigen “kracht” en met die van “Mp3 Evy” geprobeerd had het hardlopen onder de knie te krijgen.

Ik liep wel met enige regelmaat maar vaak te hard en liep dus letterlijk van de ene in de andere blessure. Achteraf bleken ook de dure hardloopschoenen helemaal niet goed te zijn voor mijn lichaamsbouw.
Door wat speurwerk via google kwam ik de gezellige hardloopgroep “de Woldrunners” tegen en heb ik gebeld om te vragen of ik een keer mee mocht lopen. Uiteraard was dit geen probleem en was ik van harte welkom.

Ik liep nog geen 2 km “hard” aan 1 stuk en moest dus echt nog wel even aan de bak.
Ik begon ergens in de herfst bij de groep met hardlopen, niet direct het meest aantrekkelijke jaargetijde maar ook dat moet je zien als een uitdaging 😊
De trainingen zorgden voor een boost van mijn zelfvertrouwen toen bleek dat ik zonder blessures door kon gaan en eindelijk iets kon gaan opbouwen.
Natuurlijk wel eens een pijntje hier en daar, maar mijn lichaam begreep natuurlijk helemaal niet wat hardlopen was. Het zal na 41 jaar ook best even schrikken zijn voor het menselijk lichaam als het dan ineens echt aan de slag moet.
Door de variatie van de trainingen en de duurlopen en daarbij de juiste begeleiding (door de trainer en de andere groepsleden) heeft dit tot een mooi resultaat geleid.

Momenteel loop ik dinsdags met de gevarieerde trainingen ca. 8km en met de duurlopen in het weekend ca. 13 tot 15 km. Vorig jaar heb ik meegedaan aan de halve marathon op Ameland deze liep ik in 2 uur en 2 minuten. Nu ben ik niet enorm resultaat gedreven maar wel bijzonder blij met dit resultaat en vooral met de manier waarop ik dit “ontspannen” heb kunnen bereiken!

Mijn doel is 3x per week hard te lopen maar in elk geval 2x per week. Momenteel lukt dat helaas nog niet altijd i.c.m. gezinsleven.  Maar het is een geweldig gevoel als je er echt zin in hebt!!